Izložba učeničkih radova

Izložba učeničkih radova

S velikim zadovoljstvom najavljujemo zanimljiv događaj koji spaja umjetnost i znanost, izložbu nagrađenih dječjih likovnih radova na temu "Očuvanje i zaštita mora i voda”.

Ovaj događaj dio je Međunarodnog likovnog natječaja Iserlohn-Essen-Zagreb 2024, koji je okupio mlade umjetnike, učenike od prvog do osmog razreda, koji su kroz svoje radove predstaviili svoje viđenje i brigu za naše vodene resurse. 

Izložba nagrađenih radova održat će se u sklopu programa Frizbijade - zajedničkog otvorenog dana Instituta Ruđer Bošković i Instituta za fiziku na adresi Bijenička cesta 46, 10000 Zagreb.

Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje. Prijava organiziranih dolazaka grupa je obvezna putem poveznice

Za pojedinačne dolaske nije potrebna registracija ili najava!

Ovogodišnja tema natječaja, osmišljena u suradnji sa Zavodom za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković, fokusirana je na osvještavanje i edukaciju o utjecaju klimatskih promjena i drugih ljudskih aktivnosti na Jadransko more i vode općenito. Događaj je inspiriran UN-ovim desetljećem oceanske znanosti za održivi razvoj 2021. – 2030. i misijom Europske unije "Restore our Ocean and Waters", čiji je cilj zaštititi i obnoviti zdravlje naših oceana i voda kroz različite aktivnosti, uključujući istraživanje i inovacije te angažman i opismenjavanje građana o tematici oceana.

Međunarodni likovni natječaj za djecu u cijelom svijetu od prvog do osmog razreda, polaznike nastave hrvatskog jezika od 2000. godine organiziraju i vode umjetnici i supružnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna u Njemačkoj

U sklopu izložbe na Frizbijadi posjetitelji će imati priliku vidjeti preko 90 nagrađenih radova koji osvjetljavaju dječji pogled na važnost očuvanja i zaštite naših mora i voda!

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.