Istraži program u Rovinju

Istraži program u Rovinju

Morske avanture u Rovinju: Otkrijte tajne podmorja!

Zamislite mjesto gdje svaki val nosi priču, a svaka kapljica mora krije svijet za sebe. A vi imate priliku istražiti te tajne! To nije neko izmišljeno mjesto iz bajke - to je Centar za istraživanje mora (CIM) u Rovinju!

Centar za istraživanje mora (CIM) Rovinj interdisciplinarni je istraživački centar čija je djelatnost usmjerena na osnovna i primijenjena oceanografska istraživanja. Za vrijeme trajanja Frizbijade mogući su organizirani posjeti školskih grupa, a rezervaciju termina potrebno je napraviti putem poveznice.

Tijekom Frizbijade, imate jedinstvenu priliku da, bez napuštanja kopna, zaronite u dubine morskog svijeta. Da, dobro ste pročitali! Organizirani posjeti za školske grupe su u tijeku, a sve što trebate učiniti je rezervirati svoj termin online. Pripremite se da postanete kapetani svog istraživačkog tima!

Registrirajte se na poveznici

Podvodni detektivi na djelu!

Uz pomoć naših znanstvenika i znanstvenica zaronit ćete u svijet gdje mikroskopi otkrivaju dinamično carstvo koje pulsira životom. Kroz niz znanstveno-edukativnih prezentacija i eksperimentalnih aktivnosti imat ćete priliku proširiti svoje znanje i razumijevanje morskog svijeta, kao i njegovoj važnosti za sve nas.

Opremit ćemo se alatima kako bi mogli istražiti sve aspekte morskog okoliša, od tajanstvenih fizikalno-kemijskih procesa do neobičnih stanovnika dubina. Mikroskopom ćemo razotkriti skriveni svijet raznolikih sićušnih organizama koji su često zanemareni zbog svoje veličine te istaknuti njihov značaj za cjelokupan život na Zemlji.

Osim mikroskopskih vrsta, u akvariju ćemoistražiti živi svijet biljaka i životinja koji nastanjuju naš Jadran. Osvijestit ćemo i važnost stalnog praćenja stanja mora te promjenama koji nastaju zbog ljudskog djelovanja, globalnog zatopljenja, ali i s rastućim problemom morskog otpada.

Zašto je more važno?

Naša misija je kroz ovakve aktivnosti razvijiti svijesti o važnosti očuvanja ovog dragocjenog resursa. More nije samo za znanstvenike; ono je naša zajednička baština i odgovornost.

Pridružite nam se u ovoj avanturi otkrivanja i zaštite, jer more čuva ključeve naše budućnosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.