Svečano otvaranje

Svečano otvaranje

Svečano otvaranje zajedničkog otvorenog dana Instituta za fiziku (IF) i Instituta Ruđer Bošković  (IRB) održat će se u petak, 2. lipnja 2023. godine s početkom u 10:30 sati u dvorani 1. krila, Instituta za fiziku, Bijenička cesta 46.

Svečano otvaranje namijenjeno je uzvanicima po pozivu i medijima. U sklopu programa otvaranja, nakon dobrodošlice ravnatelja IF-a dr. sc. Osora Barešića i ravnatelja IRB-a, dr. sc. Davida M. Smitha, te pozdravnih govora predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja i grada Zagreba, održat će se okrugli stol na temu:  'Znanstvena komunikacija: vještina u razvoju'.

Cilj okruglog stola je okupiti predstavnike znanosti, medija i politike kako bi razgovarali o izazovima komuniciranja znanstvenih tema važnih za građane te kako bi istaknuli važnost unaprjeđenja komunikacijskih vještina znanstvenika.

Panelistice su ugledne znanstvenice s uspješnom međunarodnom karijerom koje imaju bogato iskustvo u popularizaciji znanosti i znanstvenoj komunikaciji dr. sc. Ticijana Ban s IF-a, dr. sc. Vernesa Smolčić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PMF) i dr. sc. Iva Tolić s IRB-a, iskusna popularizatorica znanosti Kristina Duvnjak, prof. biologije, dopredsjednica Udruge Bioteka, te ugledna i višestruko nagrađivana znanstvena novinarka Tanja Rudež.

Panelistice će podijeliti svoja iskustva i znanja u području komunikacije znanosti prema javnosti i medijima, te odgovoriti na neka 'vruća' pitanja u ovom području.

Okrugli stol će moderirati dr. sc. Marko Košiček, stručni savjetnik i koordinator popularizacijskih aktivnosti na IRB-u. Dr. Košiček se godinama bavi znanstvenom popularizacijom i znanstvenom komunikacijom, a za što je 2014. godine nagrađen Godišnjom državnom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti. Više o okruglom stolu i panelisticama pročitajte ovdje.

Uz predstavnike ministarstava i grada Zagreba, svečano otvaranje će uveličati i brojni partneri IF-a i IRB-a na popularizacijskim projektima, predstavnici domaćih i stranih tvrtki, udruga i zaklada.

Program

Kad? 2. 6. 2023. 10.30 sati
Gdje? dvorana 1. krila Instituta za fiziku, Bijenička cesta 46

10:30 / POZDRAVNI GOVORI

dr. sc. Osor S. Barišić, ravnatelj Instituta za fiziku
dr. sc. David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković

10:50 / OKRUGLI STOL
Znanstvena komunikacija: vještina u razvoju

PANELISTICE:

dr. sc. Ticijana Ban, Institut za fiziku
prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
prof. dr. sc. Iva Tolić, Institut Ruđer Bošković
Kristina Duvnjak, prof. biologije, dopredsjednica Udruge Bioteka
Tanja Rudež, znanstvena novinarka

MODERATOR: dr. sc. Marko Košiček, Institut Ruđer Bošković

11:45 IZJAVE ZA MEDIJE I OBILAZAK ISTRAŽIVAČKIH PUNKTOVA

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.
Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.